Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/plandhr/2017.pland.hr/admin/inc/config.php on line 495
PlanD

TEHNOOPTIMIZAM/
TEHNOPESIMIZAM

međunarodni
festival dizajna
27/9–1/10/17
TMNT-DISKONT

MEĐUNARODNA IZLOŽBA MLADIH AUTORA: REZULTATI NATJEČAJA

Selekcijska komisija Međunarodnog festivala dizajna PLAN D, u sastavu: Petra Milički, Karla Paliska, Luka Borčić, Maša Milovac i Maša Poljanec, od 66 pristiglih radova odabrala je 16 koji će biti predstavljeni na Međunarodnoj izložbi mladih autora, a autori su mladi dizajneri u dobi do 30 godina, iz 9 zemalja.

Komisija smatra da navedeni radovi zadovoljavaju kriterije propisane natječajem i  predstavljaju presjek dizajnerske produkcije mladih autora koja se istaknula kvalitetom, inovativnošću u pristupu, te razini razrade u okviru zadane teme. Odabrani radovi bit će predstavljeni u sklopu Međunarodne izložbe mladih autora koja se tematski nadovezuje na Centralnu festivalsku izložbu i pridonosi cjelovitosti izložbenog programa čija je tema  "Tehnooptimizam / Tehnopesimizam". Cilj je prezentirati raznolikost dizajnerskih pozicija, pristupa i praksi u tematiziranju ambivaletnog odnosa čovjeka i suvremenih tehnologija. Izložba je zamišljena kao poticaj i usmjerenje studentima i mladim profesionalcima, odnosno kao prilika da svoje ideje predstave međunarodnoj publici.

Pri odabiru radova, komisija se usredotočila na one koji pokazuju kreativni iskorak u tematiziranju odnosa čovjeka i tehnologije, na radove koji propituju smjer tehnološkog razvoja, istražuju i artikuliraju implikacije tehnologija na kvalitetu svakodnevnog života, demonstriraju potencijal dizajnerske struke u oblikovanju održivih tehnoloških rješenja, te na radove koji prenose znanje o tehnologijama korisna za svakodnevni život.  

Selekcijska komisija ovim se putem zahvaljuje svim prijavljenim autorima, te čestita odabranima.

Za vrijeme trajanja festivala, Međunarodni žiri Plana D odabrat će i nagraditi najbolji rad/projekt kojemu će biti dodijeljena i novčana nagrada.


U selekciju su ušli sljedeći radovi:

 1. Badel Dominik — Portable Rapid Prototyping Machine (Hrvatska)
 2. Cherewaty Ryan & Rotem-Stibbe Nadine — The Drones Made Honey in the Lion’s Skull (Kanada, Izrael)
 3. Kerspern Bastien (Design Friction) — Syns (Francuska)
 4. Hilkmann Niek, Knierzinger Joseph, Muik Michael J. — Our audible/profitable economy/exhibition (Austrija, Nizozemska)
 5. Kirinčić Leo, Rodela Luka, Zubčić Marko-Luka — Džepni priručnik za zaštitu podataka i skrivanje od nadzora  (Hrvatska)
 6. Bedeković Vinka, Lapkovski Nika, Borovečki Ivor, Kirinčić Leo, Njeguš Jelena, Semolić Anđelo, Žaja Mate — The Message(Hrvatska)
 7. Pavić Tea — Fragmenti – Ženski antifašistički Zagreb (Hrvatska)
 8. Peranović Martin — Mine (Hrvatska)
 9. Polo Noemi — The Cloud Institute (Italija)
 10. Polović Marija — Real Feel (Hrvatska)
 11. Šare Tihana — On a Deathwatch (Hrvatska)
 12. Šobat Paula — Post Poscard (Hrvatska)
 13. Tae James —Binaries (SAD)
 14. Tomici Ioana — Mobility at the End of the Line (Rumunjska)
 15. Ruben van de Ven — Emotion Hero (Nizozemska)
 16. Dika Maja, Krajnović Nika, Paljar Roberta, Zbašnik Tea — Public Space Pula (Hrvatska)

datum objave
04/09/2017