Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/plandhr/2017.pland.hr/admin/inc/config.php on line 495
PlanD

TEHNOOPTIMIZAM/
TEHNOPESIMIZAM

međunarodni
festival dizajna
27/9–1/10/17
TMNT-DISKONT

OTVORENJE 1. IZDANJA MEĐUNARODNOG FESTIVALA DIZAJNA PLAN D

Pozivamo Vas na otvorenje prvog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D koje će se održati 27. rujna 2017. u 19h, u prostoru bivšeg diskonta, smještenog na parkiralištu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

U sklopu otvorenja održat će se stručno vodstvo kroz Glavnu izložbu festivala 'Tehnooptimizam / Tehnopesimizam', nakon kojeg slijedi uvodni tematski panel u kojem će kustosi festivala i selektirani autori predstaviti spomenutu temu. Uvodni panel će uz prigodni karakter rasprave i zauzimanja raznih pozicija spram tehnološkog razvoja, na sjecištu utopije i distopije, teorije i prakse, najaviti bogati konferencijski program koji će okupljati stručnjake raznih disciplina.

Posjetitelji će, na više od 2000 m2, imati priliku razgledati niz izložbi iz tematskog programa: glavnu izložbu 'Tehnooptimizam - Tehnopesimizam' koja okuplja 30 radova međunarodnih autora, zatim Međunarodnu izložbu mladih autora koja će prikazati 16 selektiranih radova studenata i autora do 30. godina, izložbu Eksperimentalno izdavaštvo, te gostujuću izložbu 'How To Do Things With Objects - Assignments in Design Education' Nine Paim i Emilie Bergmark koja se bavi rekonceptualizacijom edukacije o dizajnu, a koja je 2015. godine nagrađena Švicarskom nagradom za dizajn (Swiss Design Award).

datum objave
08/09/2017